Sykkelhotell åpnet i Sandvika

Mandag 6. mars kuttet ordfører Lisbeth Hammer Krog snora og åpnet det nye sykkelhotellet ved Sandvika stasjon. Slike sykkelhotell finnes dermed ved sju stasjoner i Østlandsområdet.

Snora klippes: F.v. Jonn Eggerud (leder stasjoner i Oslo-området, Bane NOR), Vidar Knutsen (Element Arkitekter), Solveig Schytz (leder av hovedutvalg for samferdsel i Akershus), Lisbeth Hammer Krog (ordfører i Bærum) og Petter Eiken (konserndirektør Knutepunkt og eiendom i Bane NOR). Foto: Monica Toften

Sykkelhotellet er plassert i passasjen mellom torget ved taxiholdeplassen og starten av gågaten ved Sandvika stasjon. Hotellet har plass til 160 sykler plassert i to høyder, og det er fortsatt god plass til fotgjengere i passasjen.

Syklene står trygt bak låste dører og åpnes via en kode når syklisten henter eller leverer sykkelen sin. Fasaden på sykkelhotellet er laget i laserfrest Cor-ten stål, og designet av Element arkitekter.

Det nye sykkelhotellet, som er finansiert av Bane NOR, har kostet ca. 2,1 millioner kroner. Bærum kommune har bidratt med 1,5 millioner for omkringliggende arealer. Stasjonsområdet får en generell oppgradering, og når arbeidene er avsluttet vil hele området få et løft til glede for de reisende, nærområdet og byen.

Sandvika stasjon vil være ferdig renovert i juni, og det er divisjon Knutepunkt og eiendom i Bane NOR (tidligere ROM Eiendom) som er både eier og ansvarlig for prosjektet.

Nummer sju og åtte
– Sykkelhotellet i Sandvika er det syvende av sitt slag i Norge, og vi i Bane NOR synes dette er et flott tilbud som forhåpentligvis fører til at flere velger å sykle til og fra stasjonen, sier Petter Eiken, konserndirektør Knutepunkt og eiendom i Bane NOR.

I tillegg til Sandvika finnes det fra før sykkelhoteller i Sandefjord, Moss, Drammen, Gulskogen, Asker, og Lillestrøm. Onsdag 8. mars åpner det åttende hotellet – det andre sykkelhotellet i tilknytning til Lillestrøm stasjon.

Sykkelhotellene har fått oppmerksomhet langt ut over Norges grenser, og flere anerkjente tidsskrifter og arkitekter trekker dem fram som nyskapende og innovative.

Slik får du tilgang til sykkelhotell

  • Send SMS: SYKKEL <STASJON> til 2300. Fyll inn ditt stasjonsnavn.
  • Du får en SMS med telefonnummeret du ringer for å åpne døra til sykkelhotellet. (Det er gratis å ringe.) 
  • Tilgang til sykkelhotellet koster 50 kroner for 30 dager.