Velkommen tilbake til Oslo S!

Anleggsområdet er hevet og trafikken er i gang på hele Oslo S. De første togreisende mandag 8.august ble møtt av Jernbaneverket og NSB som ønsket dem velkommen tilbake til normal togtrafikk.

Deler av Oslo S har i sommer vært stengt på grunn av fornyelse og for å gjøre klart for Follobanen. Trafikken vestover har imidlertid gått i sine vanlige sommerruter.  Men for å feire at nå er alt ved det normale igjen ble det delt ut 10.000 sjokolader og et kort hvor Jernbaneverket takker for tålmodigheten.

Ellen Morrison deler ut sjokolade. Foto: Terje Fjeldsgård Andersen/Jernbaneverket

- Bare blide fjes å se, sier en fornøyd infrastrukturdirektør. Gorm Frimannslund var sammen med nærmere andre 50 frivillige i aksjon denne tidlige mandag morgen. Selv hadde han plassert seg sentralt mellom Gjøvikbanen og toget til Trondheim. Både NSB, Flytoget, Gjøvikbanen og SJ deltok i markeringen. Trafikkavviklingen denne sommeren har fungert godt, men alt har vært nøye planlagt. Sammen med NSB, Ruter, Statens vegvesen og Oslo kommune har Jernbaneverket planlagt detaljene rundt sommerstengingen og sett alle aktivitetene i trafikkbildet under ett.

I løpet av sommeren har Oslo S, spor 12 til 19, blitt kraftig oppgradert med nye spor, veksler og kontaktledning. Moderniseringen av Oslo S vil øke kapasiteten og gjøre trafikkavviklingen mer robust.

Flere andre tiltak er også gjort for å legge til rette for en bedre trafikkavvikling. Blant annet har Sagtannprosjektet bygget seks nye plattformer for bussene, samt nye parkeringsplasser langs spor 19. Nye digitale informasjonsskjermer har gjort jobben sin, kundene har enkelt funnet frem til riktig buss. Neste sommer skal det bygges flere sagtann-plasser. Fornyelsen har pågått siden 2009 og fortsetter også neste sommer.