Inviterer entreprenører til Bergen 5. oktober

Jernbaneprosjektet Arna-Bergen lyser i løpet av høsten og våren ut til sammen fem entrepriser og inviterer til dagskonferanse for å forberede entreprenørene på arbeidet som kommer.

Oppgradering av Arna stasjon er blant arbeidene som skal utføres. (Illustrasjon: Norconsult/Jernbaneverket)
- Vi ser dette som en god anledning for interesserte entreprenører til både å orientere seg om aktuelle kontrakter og til å treffe potensielle samarbeidspartnere, sier prosjektsjef Hans-Egil Larsen i Jernbaneverket.

Entreprisene som skal presenteres har, forutsatt stortingsbevilgning våren 2017, en antatt samlet verdi på 1,5 milliarder NOK, og er innen områdene grunnarbeid, konstruksjoner og jernbaneteknikk.  

- Vi inviterer både små og store norske og utenlandske firmaer til konferansen, slik at det burde være gode muligheter til å utvide nettverket sitt, mener Larsen.

Prosjektet har allerede positive erfaringer med arbeidsfellesskap fra nye Ulriken tunnel, der to firma har gått sammen om tunneldrivingen.

Interesserte kan lese mer og melde seg på dagskonferansen onsdag 5. oktober på prosjektets nettside. Frist for å melde seg på er 4. september.