Nordlandsbanen: Åpnes igjen tirsdag kl 21

På Nordlandsbanen ved Trofors jobbes det for fullt for å få banen åpnet for trafikk igjen etter avsporingen fredag. Arbeidet går etter planen og åpning er tirsdag klokken 21.

 Det jobbes for fullt med å bygge nytt spor på den skadde strekningen ved Trofors på Nordlandsbanen. <Foto: Bjørn Sørum (alle bilder) </strong>  
-  Det er nøyaktig en kilometer med spor som må bygges opp på nytt, sier banesjef på Nordlandsbanen sør, Bjørn Sørum. Stedet der avsporingen skjedde er vanskelig tilgjengelig og vi må derfor frakte inn utstyr og materiell fra én ende slik at det tar noe lenger tid enn vi først antok, sier Sørum. Mandag formiddag er 300 meter spor gjenoppbygd og Sørum og hans mannskaper er trygge på at banen vil være klar for trafikk igjen innen tirsdag kveld klokken 21.

En kilometer
Det var fredag ettermiddag at tre av vognene i et godstog sporet av like sør for Trofors stasjon. Svillene ble ødelagt i en lengde på en kilometer. –Heldigvis hadde vi tilstrekkelig med sviller tilgjengelig her på Nordlandsbanen, ellers ville nok jobben tatt lengre tid, sier Sørum.

Statens havarikommisjon for transport undersøker årsaken til avsporingen og vil senere komme med en rapport om dette.

Mandag formiddag pågikk svilleleggingen for fullt og ca 300 meter spor var ferdig.

Sporet ble ødelagt i en kilometers lengde ved avsporingen. 

Det var de tre bakerste vognene i godstoget sporet av.