Sms-oblat på Sandefjord stasjon

Jernbaneverket innfører sms-oblat på pendlerparkeringen ved Sandefjord stasjon 1. juni.

Sms-oblat ved Sandefjord stasjon fra 1. juni. Foto: Njål Svingheim.- Vi har fått en del klager på at bilister som ikke skal ta toget tar opp plasser på pendlerparkeringen, sier prosjektleder Reidun Kvitberg Gulliksen. - Vi innfører oblat for å prioritere pendlere på parkeringsplassen.

- Alle med årskort, månedskort eller ukeskort på toget kan bruke sms-oblaten, i tillegg til at det blir korttidsparkering for reisende med enkeltbillett, sier Gulliksen.  

Målet er at systemet skal være brukervennlig.
- Først må du legge en oblat synlig på dashbordet, og så sender du en sms for å få gyldig parkering, forklarer Gulliksen. - Oblaten finner du på venterommet og i kasser på parkeringen, og i brosjyren finner du også en instruks om hvordan du skal bruke oblaten.

Oblaten er gyldig i 30 dager mot 50 kroner, og kan enkelt fornyes ved å sende en sms – enten du er hjemme eller du sitter på toget. Parkering i helger og på kveldstid skal fortsatt være gratis.  

- For å drifte løsningen må vi innføre parkeringsavgift, sier Gulliksen. - Dette er selvkost, og Jernbaneverket skal ikke tjene penger på denne ordningen. Vi har en alternativ løsning for de som ikke har mobil eller abonnement uten betalingsmulighet.

Det er i dag ca 200 p-plasser ved Sandefjord stasjon. De fleste blir satt av til oblatordningen, men det blir korttidsparkering med betalingsautomat på hver side av stasjonen. Jernbaneverket overtok ansvaret for parkeringen langs første del av Sandarveien fra NSB-selskapet Rom Eiendom i april 2013. Denne plassen blir også inkludert i oblatordningen.

Slik starter du oblaten første gang:
1. Fest oblaten godt synlig i frontruten.
2. Finn frem togbilletten og sjekk billettnummeret. 
3. Send SMS til 2300. Skriv JBV før ditt oblatnummer og periodebillettnummer/kundenummer.
4. Gebyr på kr 50 blir belastet over telefonregningen. Dersom mobilabonnementet ikke tillater denne type tjenester, vil du motta betalingsinformasjon på sms.
5. Kvittering kommer i retur på sms, og parkeringen er gyldig når du har mottatt kvitteringen på din mobil.
6. mPark har kundeservice på tlf 815 10 165.
7. Parkeringen varer i 30 dager. Husk å fornye parkeringen når perioden er omme. Skriv JBV og send til 2300 for å fornye parkeringen.