Dovrebanen stengt nord for Ringebu

Statens vegvesen skulle legge inn en anleggskulvert mellom Hundorp og Fron i et 36-timers brudd på Dovrebanen i helga. Arbeidet skulle vært ferdig søndag kl. 16. Nå er prognosen kl. 19 i kveld.

Anleggskulverten som legges inn mellom Hundorp og Fron bygges i forbindelse med prosjektet ny E6 Biri-Otta. Anlegget er i regi av Statens vegvesen.

- Det er ingen ytre årsaker, som vær eller liknende, som forsinker dette arbeidet, men manglende gjennomføringsevne hos entreprenør, forteller banesjef Tormod Urdahl.

Kulverten som legges inn er på 5x5 meter og innenfor størrelsen på et arbeid som skal kunne gjennomføres på 36 timer. Selve undergangen i betong var på plass natt til søndag morgen.

- Det er tilbakefyllingen som entreprenøren ikke var forberedt på. Hvis ikke denne gjøres forskriftsmessig, ville vi fått et evig problem her. Derfor har vi krevd av Statens vegvesen at de har geotekniker til stede som skal godkjenne alle bærelagene og komprimeringen av disse, sier Urdahl.

Framdriften på anlegget kontrolleres nå fortløpende. I henhold til den er prognosen for åpning kl. 19 mandag kveld.

I mellomtiden kjører NSB buss for tog mellom Ringebu og Vinstra, en strekning på drøye to mil. Også denne gangen er det dessverre godstogene mellom Østlandet og Midt-Norge og Nordland som får li mest.