Grundsetbanen feirer 150 år - veterantog lørdag

I år er det 150 års siden Norges første statsbane, Grundsetbanen ble åpnet. Lørdag feires strekningen Hamar – Grundset med kjøring av veterantog Hamar - Elverum.

 Norsk Jernbanemuseums unike karéttog skal ut på tur igjen lørdag 20/10. <strong> Foto: Norsk Jernbanemuseum </strong

Grundsetbanen åpnet 23.juni 1862 og var med landets første statsbane. Banen hadde smalspor (1067mm), en sporvidde som senere ble brukt på mange nye baneanlegg. Grundset er et lite sted like nord for Elverum og banen knyttet sammen Glommavassdraget med Mjøsa. I dag inngår strekningen som en del av Rørosbanen.

Lørdag 20.oktober kjører Norsk jernbanemuseums karéttog trukket damplokomotivet Caroline mellom Hamar og Elverum for å markere jubileet.    
Den 23. juni i år var det stor 150-års markering i Løten. Dessverre kunne ikke karéttoget ta del i dette, men lørdag 20. oktober er det endelig klart for jubileumsturen, opplyser Jernbanemuseet.

Toget har avreise fra Hamar stasjon kl. 12.00 og ankommer  Løten Nærstasjon og kl 12.30. Her blir banejubileet nok en gang markert – bla. av en annen 150-åring; Løten Musikkforening. I Elverum ankommer toget kl. 13.30 – og da blir det også kulturinnslag her mens lokomotivet “Caroline” snus på svingskiva. Toget har avreise fra Elverum kl. 14.10.