Fornyet stasjon i Drammen åpnet

Onsdag 15.juni ble den nyoppussede stasjonsbygningen i Drammen åpnet, samtidig ble de siste byggearbeidene på det nye Strømsø Torg foran stasjonen også fullført. Ordfører i Drammen kommune Tore Opdahl Hansen takket for et fint resultat og omtalte Drammen stasjon som ei flott inngangsdør til kommunen.

Oppussingen av stasjonshallen er et spleiselag mellom Jernbaneverket og ROM Eiendom, til sammen har det gått med nesten 60 millioner kroner.

Den gamle stasjonshallen er blitt større, lysere og luftigere. Det er opprettet flere innganger til hallen og det er gjort plass ulike virksomheter i hallen. Et par virksomheter er allerede på plass og det jobbes med få inn en kolonialbutikk og en blomsterhandel i tillegg.

ROM Eiendom har vært opptatt av stasjonen skulle bli pen. I så måte er kunstverket ”Stop, look & listen” av kunstneren Anders Gjennestad et godt bidrag. Kunstverket henger godt synlig på en av veggene i stasjonshallen.

– Vi i MMW sivilarkitekter har villet gi den som går gjennom stasjonshallen følelsen av å gå i en løvskog en sommerdag. Vi har villet gjøre de reisende lyse til sinns, sa arkitekt og daglig leder Magne Magler Wiggen om hva som lå til grunn for utseendet til stasjonshallen.

Drammen by feirer 200 årsjubileum nå i juni og Strømsø torg med omegn er opprustet for mer en 200 millioner kroner.

Se bilder fra stasjonen. Klikk på bildet for å få stor visning.