Veterantog til Jernbanemuseets dag på Hamar

Førstkommende søndag 6. september kan du oppleve virkelig jernbanenostalgi. Da arrangeres Jernbanemuseets dag. Det kjøres veterantog fra Oslo S til Hamar der Norsk Jernbanemuseum har innholdsrikt program.

    
Foto: Olaf BjerknesSøndag kan alle som har lyst reise med et helt spesielt tog fra Oslo S. Her står nostalgien i høysetet, med historiske trevogner fra perioden 1917 til 1937 og elektrisk veteranlokomotiv type El 11. Toget fører også spisevogn med servering underveis.

Toget har avgang fra Oslo S kl. 08.55, og det stopper underveis for påstigning ved Lillestrøm, Kløfta, Jessheim og Eidsvoll, med ankomst Hamar kl. 11.15.

Det er bare å møte opp - det er ingen forhåndsbestilling. Billetter løses på plattformen før avgang eller underveis i toget, og disse er naturligvis også av den gamle typen!

Underveis til Hamar blir det frokostservering i spisevognen, og på returen er det mulig å nyte en bedre middag samme sted. En kokk fra restauranten Sult tilbereder maten underveis, og middagen serveres som seg hør og bør på ekte porselen. Frokost og middag bør forhåndsbestilles hos Sult ved å sende en E-post til booking@sult.no .

På Hamar arrangeres Jernbanemuseets dag med et rikholdig program (se eget vedlegg). Vi nevner spesielt kjøring med Karettoget og minidamptog, anledning til å prøve dresiner, åpning av stillverkshuset fra Drammen og utstilling av veteranbiler.

Fra Hamar stasjon til museet vil de reisende bli fraktet med karetvogner trukket av Caroline, Norges eldste damplokomotiv. Dette toget kjøres tilbake fra museet til Hamar stasjon etter arrangementet, hvor det korresponderer med veterantoget tilbake til hovedstaden. Avgang Hamar er kl. 15.35 og ankomst Oslo S kl. 18.13.

Veterantogturen fra Oslo er et samarbeidsprosjekt mellom Jernbanemuseets Venner og Norsk Museumstog. De ønsker små og store velkommen til en historisk togreise og en opplevelsesrik familiedag!