Flytogets rute til Drammen åpnet

Onsdag 2.september ble Flytogets ruteforlengelse til Drammen offisielt åpnet. - Jeg er glad for at folk som bor i Drammensområdet nå kan ta Flytoget direkte til Gardermoen. - Dette er en viktig milepæl som styrker togtrafikken, sa samferdselsminister Liv Signe Navarsete da hun åpnet ruten.

Første offisielle flytog har ankommet Drammen. Fra venstre flytogdirektør Linda Bernander Silseth, samferdselsminister Liv Signe Navarsete, jernbanedirektør Elisabeth Enger og txp Anita Brown på Drammen stasjon. <strong> Foto: Njål Svingheim </strong>

- Norge er allerede i verdenstoppen i bruk av kollektivtransport til og fra hovedflyplassen, sa samferdselsministeren. Drammen er en by som gjennom flere år har hatt en veldig positiv utvikling, og Flytoget vil være med å forsterke dette, sa Navarsete.

- Vi satser nå for fullt på ruten til Drammen og håper å komme opp 400 000 reisene til og fra byen i året, sa Flytogets direktør Linda Bernander Silseth ved åpningen. Med det vil Flytoget nå opp mot 6 millioner reisende hvert år. 

Tog ganger i timen

Flytoget kjører nå med to avganger hver time fra Drammen. Første flytogavgang er klokken 04.06 og togene går på minuttallene 06 og 46. Reisetiden til Oslo Lufthavn Gardermoen er en time. Fra januar vil det gå tre flytog i timen fra Drammen.
Jernbaneverket har lagt til rette for Flytogets ruteforlengelse ved å bygge et nytt vendespor vest på stasjonsområdet. De planlagte nye sporforbindelsene vil kunne tas i bruk når stasjonens sikringsanlegg er ferdig bygget om i løpet av neste år. Dette arbeidet har tatt lengre tid enn planlagt, men midlertidige tiltake på stasjonen har likevel gjort det mulig med oppstart av ruten. Drammen stasjon vil ha behov større kapasitet i årene som kommer for å ta unna den økende togtrafikken. 

Samferdselsministeren klipper snoren som markerer åpningen av Flytogets rute til Drammen. Til høyre er ordfører i Drammen, Tore Opdahl Hansen. <strong>Foto: Njål Svingheim </strong> 


I løpet av høsten vil Rom Eiendom starte arbeidene med å bygge om selve stasjonsbygningen med trafikkhall og billettsalg. Drammen kommune har startet opprustingen av Strømsø Torg foran stasjonen og hele området vil etter hvert framstå i ny drakt.

Parkering

Det skal bygges to nye parkeringshus på og like ved stasjonen. Inntil videre har Flytoget inngått avtale med parkeringshuset Q-park på Union Brygge ca fem minutters gange fra stasjonen.
Ved åpningshøytideligheten på Strømsø Torg 2.september var det også underholdning ved Jahn Teigen og Anita Skorgan.  

Åpningstoget ankommer Drammen stasjon. <strong> Foto: Njål Svingheim </strong>