Vestfoldbanen stengt ved Kjose

Vestfoldbanen mellom Skien og Larvik vil være stengt for persontog til ut i uka etter at et tog sporet av da det kjørte inn i et ras ved Kjose fredag formiddag.

Lørdag formiddag hadde mannskaper fra NSB Berging AS fått det avsporede toget på skinnene igjen. Toget, som besto av to motorvognsett av type 70, ble delt. Det bakerste settet, som ble minst berørt ved avsporingen, ble kjørt til Skien. Det skadde settet er nå på jernbaneverkstedet Sundland i Drammen for reparasjon..

Lørdag ettermiddag rykket et lag fra Jernbaneverket på Sørlandet inn for å renske fjellet der raset hadde gått. Deretter ble fjellet sikret ved bolting.

Avsporingen påførte sporet betydelige skader. Blant annet må ca. 120 nye sviller legges inn. Den jobben starter Jernbaneverket med mandag. Det betyr at jernbanestrekningen vil være stengt til et stykke ut i uka. Først tirsdag er det mulig å angi et mer eksakt tidspunlt for når banen kan åpne igjen.I mellomtiden blir togavgangene mellom Skien og Larvik erstattet av busser.