Trafikken går som normalt i Oslo-området

Etter noen morgentimer med store forsinkelser, går trafikken nå som normalt i Oslo-området onsdag 16. januar. -Det var ingen trivelig start på dagen for de mange som reiste med tog inn og ut av Oslo, men om det ikke oppstår flere feil, skal ettermiddagsrushet gå som normalt, sier trafikkdirektør Torry Kristiansen i Jernbaneverket.

-Forsinkelsene i dag morges skyldtes at vi fikk flere feil samtidig. Det oppstod skader på kjøreledningene ved Grefsen på Gjøvikbanen og ved Loenga på Østfoldbanen, samtidig som vi opplevde sporvekselproblemer på Oslo S. Det meste av dette er nå utbedret, men vi må samtidig bare beklage overfor de mange som ble rammet av dette, sier Kristiansen.

Han sier at selv om det en periode var aktuelt å stenge for trafikk gjennom Oslotunnelen, så ble ikke dette på noe tidspunkt gjennomført, og det var aldri ”Mørkt på Oslo S” slik enkelte medier har rapportert om.

-Nå håper jeg bare at vi ikke får noen problemer i ettermiddag. Det har de mange som velger å bruke toget fortjent, avrunder trafikkdirektøren.