Bergensbanen åpnet Hallingskeid - Myrdal

Bergensbanen ble åpnet igjen på strekningen Hallingskeid - Myrdal onsdag formiddag klokken 11.30 etter at et godstog hadde kjørt seg fast i snøen natt til onsdag.

Bergensbanen åpnes Hallingskeid - Myrdal onsdag formiddag 12/3 Mannskaper fra Jernbaneverket har hele natt til 12/3 jobbet med å fjerne to lokomotiver og 14 godsvogner som kjørte seg fast ved Hallingskeid ved 02-tiden. Onsdag morgen er begge lokomotivene og ti godsvogner fjernet, mens fire vogner fortsatt står fast i snøen. Et godstog kjørte kl. 02:20 natt til onsdag 12/3 seg fast i snøen mellom Hallingskeid og Myrdal. Et lokomotiv, som skulle hjelpe til trekke godstoget løs, kjørte seg også fast i området.


Mannskaper fra Jernbaneverket lyktes med å trekke de fastkjørte lokomotivene og vognene enkeltvis tilbake til Hallingskeid i løpet av morgentimene onsdag, men en snøplog sporet av under arbeid med å rydde linjen for tog tidlig på formiddagen. Klokken 11.30 var imidlertid maskinen på sporet igjen og strekningen ferdig ryddet for snø.

Det falt store snømengder i området tirsdag og natt til onsdag, men været har nå bedret seg.

Passasjerene fra nattogene og fra det første morgentoget østover ble sendt med busser via Helmsedalsfjellet, mens den øvrige togtrafikken på Bergensbanen går som normalt igjen fra klokkan 12 onsdag 12/3. Nattogene mellom Oslo og Bergen ble henholdsvis stoppet på Myrdal og på Gol. Passasjerene ble kjørt i buss via Hemsedalsfjellet.